Met vooruitziend oog en gevoel voor traditie en vakmanschap nam ondernemer Sjef Peters in 1995 de kleinschalige machinefabriek Asto bv in Raamsdonksveer over. Dit bedrijf had vanaf 1956 naam opgebouwd met het inbouwen van - voornamelijk - DAF-motoren in schepen en daarnaast met reparaties en onderhoud aan bruggen en sluizen.
Directeur Sjef Peters, die met de pompboten van zijn bedrijf PCO (Peters Cement Overslag) al kind aan huis was bij Asto bv, zag kansen om met de kennis en ervaring uit de oude machinefabriek een nieuwe koers te gaan varen. In de afgelopen twee decennia bouwde hij Asto bv uit tot een bedrijf dat een reputatie hoog te houden heeft op het gebied van nieuwbouw, afbouw, onderhoud en reparatie van schepen en scheepvaart gerelateerde projecten.

Als een van de weinigen is Asto bv actief in de poedersector. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de bouw van transport- en overslaginstallaties voor cement, krijt, kalk en vliegas over water. De laatste jaren zijn de werkzaamheden uitgebreid met het bouwen en ombouwen van bestaande zeeschepen tot poedertanker.
In de nieuwbouw, van casco tot oplevering, is Asto bv ook goed vertegenwoordigd in zowel de droge lading, tankvaart als de passagiersvaart. Daarbij is er natuurlijk oog voor het milieu. Groen afbouwen? Asto bv denkt mee.

In 2009 maakte Asto bv de oversteek naar een modern bedrijfspand met eigen kade, kranen en kadefaciliteiten dat is gelegen aan de Bergsche Maas in Raamsdonksveer. Vanaf deze unieke locatie werkt Asto bv verder aan wat nationaal en internationaal zijn boegbeeld is geworden: een kei op het water.
De specialismen van Asto bv zijn in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Een substantieel deel van het werk wordt uitgevoerd voor opdrachtgevers in België en Frankrijk. Anno 2016 staat Asto bv voor een slagvaardig en vakkundig allround familiebedrijf met een team van 25 in Nederland opgeleide medewerkers dat zijn open Brabantse sfeer hoog houdt. Net als zijn naam van klantgerichte innovatieve totaaloplosser die garant staat voor kwaliteit, efficiency en veiligheid. ‘Als de klant tevreden is, zijn wij het ook’.